Jablíčko spustilo své nové webové stránky

25.11.2011 11:20

Webové stránky Dětského centra Jablíčko Želkovice vznikly už 25.listopadu 2011 i přesto, že samotný provoz tohoto dětského centra byl zahájen mnohem později a to 18. února 2012.

Tyto stránky byly založeny, aby Vás a Vaše děti průběžně a aktuálně informovali o probíhajích akcích v DC, o novinkách nebo se na Vás bude Jablíčko prostřednictvím těchto stránek obracet se žádostí o laskavou spolupráci.

Pokud budete pravidelně sledovat stránky Jablíčka nic Vám neunikne a budete vždy v obraze, co děti na příštím setkání čeká za činnosti, zdali potřebují např. nějaké pomůcky z domova, ale hlavně se zde ve složce Aktuality dozvíte také důležitá sdělení a upozornění. 

 

Nyní zde budete informováni o podrobnějším popisu jednotlivých aktivit, které děti v Jablíčku čekají:

Výtvarnou činností se rozumí tvořivá a kreativní výroba různých výrobků z přírodních, ale i průmyslových materiálů, dále např. malování, kreslení, vybarvování, vystřihování, lepení, navlékání korálků a spousta dalšího ...

Hudební činnost zahrnuje hru na kytaru, děti mohou pouze poslouchat anebo se sami učit základům hry na tento hudební nástroj, tvorbu vlastních písniček, zpívání, poslech reprodukované hudby.

V pohybových aktivitách budou děti vymýšlet tanečky na konkrétní písně, formou scének předvádět děje jednotlivých básniček či říkanek, nacvičovat krátká divadélka nebo jednoduchými cviky jen tak lehce protahovat své tělo. Patří sem třeba i procházky s ohledem na počasí, sběr přírodních materiálů pro vytváření výtvarných výrobků. Nebo činnosti vyžadující venkovní prostředí, třeba pouštění draka na podzim apod. Pohybové aktivity budou ale vzhledem k velikosti prostoru, který má Jablíčko k dispozici bohužel trochu omezené, pokud tedy nebudeme zrovna venku, jak už výše popisuji.